De herfstvakantie staat voor de deur, met deze tips blijft jouw organisatie bereikbaar!

Of je nou zelf op vakantie gaat of je collega’s, de vragen die altijd blijven hangen zijn; ‘wie pakt al het werk op?’ ‘En hoe zorgen we er voor dat we met een kleinere bezetting altijd bereikbaar zijn?’ Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuzes op het gebied van bereikbaarheid, ook tijdens de herfstvakantie!

Schakel de mail en telefoon door
Je telefoon en mail zijn de twee belangrijkste communicatiemiddelen voor je werk. Schakel beide door naar een collega die jouw werk kan oppakken, in de tussentijd dat jij op vakantie bent. Mocht het toch voorkomen dat het werk niet overgedragen kan worden, zorg dan voor een automatische reply waarin staat tot wanneer jij afwezig bent en dat de betreffende persoon na je vakantie van je hoort.

Werken vanuit de cloud
Je doet natuurlijk liever niks wat met het werk te maken heeft tijdens je vakantie. Maar mocht het toch overhoop nodig zijn om bij je bestanden te kunnen en ben je in het buitenland op vakantie? Met het werken vanuit de cloud kun jij altijd en overal inloggen en bij je bestanden, ook wanneer je lekker aan het genieten bent van je vakantie!

Telefoon gestolen of waterschade op vakantie
Maken jij of je collega’s gebruik van een privétoestel die ook zakelijk gebruikt wordt? Dan loop je altijd het risico dat het toestel gestolen wordt of kwijt raakt. In dit geval is het van belang om je mobile device management goed in orde te hebben. Op deze manier voorkom je dat bedrijfsinformatie op straat komt, je kunt het toestel áltijd op afstand vergrendelen of wissen. Ook in het geval dat een toestel kapot gaat kun jij nog bij je bestanden, doordat er altijd een back-up in de cloud beschikbaar is hoef jij alleen een ander toestel te pakken en in te loggen.

Maak gebruik van een veilige internetverbinding
Ook op vakantie wil jij veilig kunnen internetten. Veel open wifi verbindingen zijn makkelijk te hacken door kwaadwillige personen. Controleer daarom voordat je op vakantie gaat of jouw mobiele abonnement nog aan je wensen voldoet, kom je data te kort of heb je juist een internationale bundel nodig? Regel dit dan voordat je op vakantie gaat. Mocht je dan buiten je kantoorlocatie bij je bestanden willen dan kan dat met de slimme oplossing van Awingu, log in vanaf je webbrowser en je kunt zo weer aan het werk!

Werk naar de vakantie toe
Naar de vakantie toewerken, wat is het en hoe doe je het? Begin eerst een aantal weken voor je op vakantie gaat met een to-do-list. Zet op deze lijst taken die jij vóór je vakantie afgerond wil hebben. Op deze manier voorkom je dat je tijdens je vakantie met de gedachtes blijft zitten dat er nog werk ligt, wat eigenlijk al gedaan had moeten worden voor je weg ging.

Slim voorbereid op vakantie
Nu je de bovenstaande tips aandachtig hebt gelezen en jij alle voorbereidingen aan het treffen bent is er nog één ding wat je écht moet doen. Namelijk écht genieten van je vakantie! Wil jij meer weten over slim bereikbaar zijn voor jou en je organisatie? Neem dan contact op met ons via verkoop@contict.nl of tel. 0541 745 150.

© Copyright 2018 - Contict Realisatie: Webton.nl