Appeltje, eitje toch? Veilig werken?

Veilig werken, je ziet het gelukkig steeds meer. Tegenwoordig willen we allemaal zoveel mogelijk doen in zo min mogelijk tijd. Soms kan dit ten koste gaan van hoe veilig we te werk gaan. Zonde! Want veilig werken is zo belangrijk en het voorkomen van een datalek kan je veel tijd en geld besparen. Je kunt veiliger werken door te in een beveiligde online werkplek te werken, je bestanden te beveiligen, en door inzichtelijk te houden wie bij welke bestanden kan. Vaak zijn kleine veranderingen al genoeg om een groot effect te krijgen. Wij willen je graag schaalbare en veilige oplossingen bieden waar je echt mee verder kunt. Voor elk soort organisatie is er een goede oplossing te vinden die ook past bij de manier van werken en het budget.

Eén plek, één omgeving.

Wil je veilig werken, dan moet je beginnen bij het begin, je werkplek. Het is belangrijk om je fysieke werkplek te beveiligen d.m.v. een alarm en het gebruik van pasjes om ergens binnen te komen. Daarnaast moet natuurlijk ook je digitale werkplek goed beveiligd zijn. Gelukkig zien veel organisaties steeds meer het nut in van een goed beveiligde en praktische online werkplek. Zorg dat je één plek hebt voor al je bestanden en applicaties die beveiligd is, waar je altijd en overal op kunt inloggen. Hierdoor kun je altijd en overal werken in een beveiligde digitale omgeving. Daarnaast is het goed om inzichtelijk te houden wie bij je bestanden kunnen en dat jij deze rechten ook kunt aanpassen. Op deze manier blijf jij de baas over je bestanden. Een voorbeeld van een tool die dit voor je kan realiseren is ShareFile. Lees hier meer over ShareFile.

Wat doe jij met persoonsgegevens?

Veiligheid is tegenwoordig het sleutelwoord. Met alles wat je doet en verstuurd moet je privacy en veiligheid in je achterhoofd houden. Denk hierbij aan het versturen van privacy gevoelige mails zonder CC, maar met BCC of het delen van bestanden die volledig beveiligd zijn d.m.v. encryptie en/of wachtwoorden. Daarnaast is het belangrijk dat je als organisatie een duidelijk beleid hebt over hoe jullie met de gegevens van anderen omgaan en dat jullie hierin uniformiteit creëren. Hoe lang bewaren jullie de gegevens van anderen? Waar gebruiken jullie ze voor? En hebben jullie toestemming nodig van de desbetreffende personen om bijvoorbeeld een e-mail te sturen. Allemaal vragen die niet moeilijk zijn om te beantwoorden, maar die je wel moet beantwoorden om veilig te werken. Al deze aspecten zijn ondergebracht onder de AVG die nu van kracht is. Wil je meer lezen over de AVG? Lees dan hier ons artikel over dit onderwerp.

Wissel kennis uit!

Heb jij je fysieke en digitale werkplek onder controle, geordend en beveiligd? Dan is het tijd om dit natuurlijk te vieren, maar ook om dit te delen met anderen. Houd alle stappen die je hebt gezet en de verbeteringen die je hebt gemaakt zeker niet voor jezelf. Deel het binnen je bedrijf, maar ook met anderen. Je kunt van elkaar veel leren, en het zou jammer zijn als jij je kennis niet deelt en niet profiteert van de kennis van anderen. Mede hierom organiseren wij de Contict on Tour en inspirerende kennissessies, tijdens deze evenementen kun je kennis opdoen en natuurlijk uitwisselen. Wil jij deelnemen aan Contict on Tour of aan onze kennissessies? Laat dan hier je gegevens achter om op de hoogte te worden gehouden, of neem contact op met verkoop@contict.nl voor meer informatie.

© Copyright 2018 - Contict Realisatie: Webton.nl